Jelenlegi hely

Állandó kiállítások

Laczkó Dezső Múzeum

Átalakítás miatt zárva - Szellem a tárgyban..., a helyben..., a képben

Mi a múzeum? Sokat vitatott probléma, hogy a múzeum olyan „emlékezet hely”, ahova a tárgyak azért kerülnek, hogy ott mint emlékeket raktározhassuk őket, magyarán: hogy többé ne kelljen emlékezni rájuk.

Látványkönyvtár és tudástár

A Látványkönyvtár 2019-től nem látogatható, a Laczkó Dezső Múzeum felújítási munkálatai miatt. A Látványkönyvtárnak otthont adó terem konferenciateremmé alakul át. A Laczkó Dezső Múzeum Műemléki Könyvtára, a Megyei Múzeumi Igazgatóság új állandó kiállítása. A tudástár polcain ősnyomtatványok, több száz éves antikvák, első kiadású XVII–XIX. századi magyar szépirodalmi és tudományos művek sorakoznak. A TérképGép a múzeum archív fotói segítségével a múlt térbeli újraalkotására vállalkozik.
Bakonyi Ház - Az év tájháza 2019-ben

Időtlen idők?!

A Bakonyi Ház 2016.06.11-én új kamarakiállítással gazdagodott, mely a nép kultúra tárgyi világát helyezi új, korszerű értelmezési keretek közé.
Hősök Kapuja

Hősök Kapuja

Az 1939-ben felavatott és 2013-ban felújított Hősök Kapuja kiállítóhelyen a látogatók megismerkedhetnek az épület históriájával, emellett az 1848/48-es forradalom és szabadságharc, az I. és a II. világháború, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi eseményeinek és hőseinek történetével.A kiállítóhely és a kiállítás honlapja ide kattintva érhető el.
Várbörtön

Élet a mínusz harmadikon – várbörtön a 21. században

Kiállításunk az épület koránál és a történelmi viszályoknál fogva sok izgalmas témát mutat be, tehát nem „csak” a várbörtönről, mint épületről, hanem a helyszín főbb történelmi eseményit  mutatja be a tárlat.
Tanulmányi raktár

RAK-TÁR-LAT

Megnyitotta kapuit a közönség előtt a Múzeum raktára. A múzeumi kincsek otthonának tanulmányi raktárrá való alakítása a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával vált lehetővé.